ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף!
לייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות:
מדינת ישראל סובלת ממחסור במים, ועדיין בכל שנה נפגעים מאות בתים בישראל כתוצאה מאירועי גשם חריגים. כשמוסיפים לזה את אלפי מקרי "השיטפון" שנגרמים בבתים בישראל בעקבות פיצוצים בצנרת או ביוב שעלה על גדותיו אפשר להבין למה תביעה בגין נזק שטפון אינה עניין נדיר במחוזותינו.
תביעות נזקי הצפות
חשוב להבחין בין נזקי שיטפון שנגרמים מאירוע טבע כמו סופה חריגה לנזקים שנגרמים בעקבות בעיות בתשתית או בצנרת. לעיתים להבחנה הזו יכולה להיות משמעות בתביעה בגין נזק שטפון. חברות ביטוח עשויות לנסות מפלט תחת החרגה של 'אסון טבע', למרות שבפועל כאשר האיטום בשכבת הגג עשוי כראוי אין הרבה מקרים של אירועי גשם שיכולים לחדור.
בפועל, גם אם תקראו להן 'תביעות נזקי הצפות' או 'תביעות נזקי צנרת', מדובר הרבה פעמים בצרה צרורה שהפלונטר הבירוקרטי שהן מחוללות והנזק הכלכלי שהן גורמות נשארים בסביבה אחרי שנזק המים טופל.
מי ישלם על הנזק?
על פי רוב השאלה שעומדת במוקד תביעה בגין נזק הצפה תהיה שאלת האחריות. או במילים ברורות יותר: מי ישלם על הנזק? מאחר וברוב תביעות נזקי הצפות יהיה מעורב יותר מצד אחד, תביעה בגין נזק שטפון הופכת פעמים רבות להליך ארוך, סבוך ומפותל. ההמלצה החד משמעית היא לפנות לייעוץ אצל עורך דין שמתמחה בדיני נזיקין וצבר ניסיון רב בניהול תביעות נזקי צנרת. רצוי שעורך הדין שתבחרו יהיה גם בעל היכרות עם עולם הביטוח – צריך לזכור שכמעט בכל תביעה בגין נזק הצפה חברת ביטוח תהיה צד בעניין וגם כאשר מדובר בחברת הביטוח שלכם לא קיימת תמיד חפיפה מלאה של אינטרסים. לכן, אם נקלעתם למצב כזה אל תתפשרו והקפידו לבחור עורך דין מתאים כמו, למשל, עורך הדין רועי לייכטמן.
משרד עורכי הדין שבראשו עומד עורך הדין רועי לייכטמן מתמחה, בין היתר, בתביעות נזיקין ובניהול הליכים שונים אל מול חברות הביטוח. הניסיון, הרקורד המקצועי והיחס האנושי הופכים את משרד עורכי הדין 'רועי לייכטמן' לכתובת מתבקשת עבור מי שצריך להגיש תביעה בגין נזק שטפון.
למידע נוסף: